Zo geef je jouw kleine de nachtrust die het verdient - foto Zo geef je jouw kleine de nachtrust die het verdient

Zo geef je jouw kleine de nachtrust die het verdient - foto

Een kleine op komst of al geboren? Gefeliciteerd! Je wil er natuurlijk voor zorgen dat jouw kleintje het allerbeste verdient en daar hoort ook een goede nachtrust bij. Alleen hoe zorg je hier nou voor? Hieronder leggen wij je uit hoe je ervoor zorgt dat jouw kleintje, maar ook jijzelf geniet van een heerlijke nachtrust.

Rustige babykamer voor de kleine

Iedereen wil natuurlijk een mooie babykamer hebben, maar hoe doe je dat nu? Met het gebruik van accessoires, kleuren en prints creëer jij jouw ideale babykamer. Ga je voor kleur in de kamer, houd er dan rekening mee dat harde kleuren meer doen met ons dan je denkt. Kies daarom voor zachte kleuren en tinten als babyblauw, lichtgeel en grijsgroen, ook nog eens de trendkleur van 2020!

Behoud de rust voor de baby door de kamer regelmatig te veranderen en ook niet teveel accessoires toe te voegen. Je kunt al heel ver komen door een schilderij, muziekmobiel of muurschildering te laten maken.

Spelen met donker en licht

Om de optimale rust te creëren voor je baby, is het belangrijk om de ideale lichtinval te behouden. In de zomerse maanden kan het fijn zijn om een donkere ruimte te hebben. Hiervoor werkt een verduisterend rolgordijn uitstekend. Heb je toch liever wat meer licht in de kamer? Kies dan voor plisse gordijnen. Hierbij is het mogelijk om zowel licht door te laten, als helemaal tegen te houden. Dit doe je door het overgordijn volledig te sluiten. Dit is een handige optie wanneer de baby echt de rust moet pakken (en de mama natuurlijk ook).

Muziek in de babykamer

Heeft jouw baby moeite met slapen? Probeer dan eens een muziekje op te zetten. Rustige melodietjes en geluiden kunnen jouw baby helpen om gemakkelijker in slaap te komen. Een muziekmobiel kan de ideale toevoeging zijn aan de babykamer! Liever geen muziekmobiel? Een radio in de hoek van de kamer plaatsen is ook mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.