baby verzorgen Tips bij de verzorging van je kleintje

Er zijn steeds meer natuurlijke verzorgingsproducten voor baby’s te vinden, ook in de grotere winkels en drogisterijen. Deze komen goed van pas wanneer je kindje allergisch is voor bepaalde chemische toevoegingen, of wanneer je zo min mogelijk chemische en synthetische verzorgingsproducten in huis wil halen. Bereid je goed voor op de komst van je baby.

In dit artikel geven we je wat handige tips voor de (natuurlijke) verzorging van je kleintje.

Welke ingrediënten kun je beter vermijden?

Parfums

Producten die heel lekker ruiken zijn natuurlijk fijn om te gebruiken, maar helaas bevatten deze vaak parfum. Deze kunnen voor irritatie van de dunne babyhuid zorgen. Wil je wel iets dat lekker ruikt, zoek dan naar een product met hypoallergeen parfum.

Sulfaten

Ook bepaalde sulfaten kun je beter vermijden. Deze worden onder andere toegevoegd om de huid en haren te reinigen. Maar voor de zachte babyhuid en de dunne haren zijn deze vaak veel te sterk. Hierdoor tasten ze de natuurlijke beschermlaag van de huid aan, en dit zorgt voor irritaties. Wat water en een milde zeep is genoeg om je baby te wassen.

Alcoholen

Ook deze kunnen de huid uitdrogen en irriteren.

Goede natuurlijke verzorgingsproducten voor je baby

De ingrediënten

Kijk altijd naar de ingrediëntenlijst van een product. De verschillende claims die op de voorkant staan zijn helaas soms alleen maar marketing zinnen, en die kun je dus niet altijd vertrouwen. Kies een product met zo min mogelijk ingrediënten. Hoe korter de lijst, hoe beter het product meestal is.

Zelf babyverzorgingsproducten maken

Veel producten kun je ook zelf maken, zoals babyolie. Ook wanneer je kindje al wat ouder is kun je deze nog gebruiken voor een massage of na het bad. En voor mama’s huid zal deze olie ook wonderen doen. Een ander simpel product is milde wasgel. Met maar 3 ingrediënten maak je een heerlijk zachte zeep voor je baby, zonder synthetische toevoegingen.

CBD-olie

Het gebruik van CBD-olie kan aangeraden zijn voor bepaalde huidklachten bij je baby. Als je denkt dat je je kleintje hiermee kunt helpen, overleg dan wel eerst met de kinderarts.

Merken met natuurlijke babyverzorgingsproducten

Als je geen zin of tijd hebt om zelf babyproducten te maken, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om op zoek te gaan naar een goed merk. Één van de bekendste merken voor natuurlijke verzorgingsproducten voor baby’s is Weleda. Ze hebben een ruim assortiment en dus alles wat je nodig hebt voor je baby, peuter of kleuter.

Derma Eco Baby maakt producten zonder parabenen, kleurstoffen en andere overbodige ingrediënten om de babyhuid zo goed mogelijk te verzorgen.

De producten van Drs Leenarts bevatten ook geen toevoegingen zoals conserveringsmiddelen of parfum, en zijn daardoor veilig voor de tere babyhuid.

Deze merken zijn in Nederland onder andere verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en / of supermarkten. Natuurlijk zijn er nog veel meer merken met goede producten. Neem dus je tijd en vergelijk alle producten op basis van de ingrediëntenlijst in de winkel. Je komt vanzelf een merk tegen dat bij jouw wensen en budget past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.