babykamer inrichten De babykamer inrichten; 5 tips voor een sfeervolle inrichting

babykamer inrichten

Een geboorte is iets waar je je op moet voorbereiden. En wat is er nu leuker dan een babykamer inrichten? Vooral als je samen ideeën kunt realiseren en beide een inbreng hebt in het interieur. Hieronder staan wat tips om de kamer extra sfeervol te maken.

De vloer

Misschien denk je meteen aan zachte vloerbedekking waarop de kleine straks naar hartenlust kan rondkruipen. Maar dat heeft ook duidelijk nadelen. Het zal beslist voorkomen dat er zaken uit de luier op de vloer terecht komen. Ook als je baby eenmaal aan het rondkruipen gaat zal er af en toe wat melk of ander eten worden ‘teruggegeven’. Een vloer die makkelijk schoon valt te maken is derhalve beslist een voordeel. Denk eens aan laminaat, daarbij kan je de meest gezellige vloerkleedjes toevoegen, die ook simpel te reinigen zijn. Laminaat van Kwantum is er in diverse soorten en ook lekker voordelig.

De muren

Baby krijgen al gauw belangstelling voor hun omgeving en dan is het leuk als er op een van de muren iets te bewonderen valt. Om een kamer rustig en sfeervol te houden is het aan te bevelen om 3 muren neutraal te houden en op 1 muur te zorgen voor actie. Dan kan een kleurig behang zijn maar misschien is er wel een creatieve oma in de familie die een mooie muurschildering kan verzorgen. Dan is oma blij en de nieuwe boreling ook.

Het plafond

Een baby kan urenlang geboeid zijn door objecten die zich boven de wieg bevinden. Dat mogen van allerlei speciale speelgoedjes zijn maar ook bijvoorbeeld lichtgevende stickers. Misschien kies jij voor de vertrouwde sterren en een maan maar iets compleet anders is uiteraard ook mogelijk. Let op de kwaliteit van het materiaal en zorg dat er nooit een sticker in de wieg terecht kan komen als die onverhoopt zou loslaten.

Het meubilair

Het bedje is het middelpunt van de babykamer en de keuze bepaalt ook in grote mate de sfeer in de ruimte. Laat je verrassen door de enorme keuze die geboden wordt. Als je iets heel bijzonders wilt, zijn er ook wiegjes die je aan het plafond kan bevestigen. Op die manier kan jij je baby heerlijk in slaap wiegen en het geeft veel sfeer in de kamer. Als je praktisch wilt zijn moet je beseffen dat veel meubilair maar kort gebruikt gaat worden, want je baby zal naar verwachting snel gaan groeien.

Accessoires

Met accessoires kan je sfeer maken en veranderen. Dat begint al bij de dekentjes en de kleuren die je hiervoor kiest. Een babykamer hoeft beslist niet altijd alleen maar pasteltinten te kennen.

Een geboorte in de familie betekent ook altijd cadeautjes en het is een goed idee om deze te gebruiken in de kamer. Daarmee laat je zien dat je blij bent met het cadeautje en dat zal in dank worden afgenomen door de gulle gever. Gebruik je creativiteit om cadeautjes zoals knuffels te combineren met accessoires die jij mooi en passend vindt. Daarbij mag je ook beslist kiezen voor zaken die later weer elders in de inrichting een plaats zullen krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *