kinderen spelen in de tuin Speeltoestellen voor kinderen in jouw tuin!

kinderen spelen in de tuin

Heb je een redelijk grote tuin bij jouw huis en ben je daarnaast trotse ouder van één of meerdere kinderen? Dan wil je natuurlijk dat de kinderen zo nu en dan buiten gaan spelen. Dit is een stuk beter dan constant voor de televisie te zitten. Om kinderen naar buiten te krijgen, moet je wel zorgen voor het nodige vermaak. Je kunt speelgoed kopen waar zij zich buiten mee kunnen vermaken. De spanningsboog van een kind is nogal kort, waardoor hij/zij zich waarschijnlijk al snel weer verveelt met speelgoed. Je kunt het ook wat grootser aanpakken. Hoe? Door een speeltoestel in jouw tuin te plaatsen.  Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kinderschommel. Hiermee kan jouw kind zich lange tijd vermaken. Voor wat betreft speeltoestellen heb je vandaag de dag talloze mogelijkheden. Wij zetten de populairste hieronder op een rijtje.

Zandbak

De meeste kinderen vinden het heerlijk om dingen in elkaar te zetten. Aangezien zij nog klein zijn, hebben ze vaak nog niet de kennis en kunde om met bepaalde materialen te werken. Met zand kunnen ze echter hartstikke leuke dingen bouwen. Om ervoor te zorgen dat jouw kind zich vermaakt in de tuin, kun je allereerst een zandbak aanschaffen. Op dagen dat het mooi weer is vermaakt jouw kind zich hier ongetwijfeld uitstekend in. Op warme dagen kun je zelfs opperen om een waterbaan te maken in het zand. Kortom: met een zandbak heb je talloze mogelijkheden voor vermaak van jouw kind(eren).

Schommel

Kinderen zijn vaak gefascineerd door dingen die snel en hard gaan. Een schommel past dan ook perfect in het plaatje van kinderen. Met dit speeltoestel kunnen zij namelijk heerlijk heen en weer zwaaien. Zijn jouw kinderen nog jong? Dan moet je ze waarschijnlijk duwen. Ze weten dan namelijk nog niet hoe de schommel werkt of beschikken nog niet over voldoende kracht om de schommel zelf in beweging te krijgen. Ben je bang dat er ongelukken gebeuren met de schommel? Kies van voor een kinderschommel. Zo’n schommel kost je misschien meer geld dan wanneer je er zelf eentje in elkaar zet, maar je bent wel verzekerd van veiligheid. En dat is een groot goed, want je wilt natuurlijk niet dat jouw kinderen iets overkomt.

Speelhuisje

Met behulp van een zandbak en een schommel vermaken de meeste kinderen zich goed in de tuin. Helaas vindt niet ieder kind spelen met zand of schommelen leuk. Zo vinden meisjes een zandbak vaak meer iets voor jongens. Heb je een dochter? Kies dan voor een speelhuisje. Hier vermaken meisjes zich vaak zeer goed mee. Zo’n huisje is bijvoorbeeld ideaal voor een rollenspel dat kinderen vaak met hun vriendjes en/of vriendinnetjes spelen, zoals ‘vadertje en moedertje’. Het huisje doet in dat geval dienst als thuisbasis en de tuin is de omgeving. Met een speelhuisje hoef je jouw kinderen dus niet te vermaken, want hier zorgen zij zelf wel voor!

Kies voor een speeltoestel met meerdere mogelijkheden

Het grote aanbod speeltoestellen maakt het kiezen er niet makkelijker op. Indien je voor één speeltoestel kiest, kun je jouw kind mogelijk teleurstellen. Zo vindt hij/zij het misschien wel niet leuk om vaak op een schommel of in een zandbak te spelen. Om de kans op teleurstellingen te voorkomen en het speelplezier te vergroten kun je ook voor een speeltoestel met meerdere mogelijkheden kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Wickey buitenspeelgoed. Hier vind je niet alleen een losse schommel, maar ook een schommel gecombineerd met een glijbaan. Het speeltoestel kan zelfs een huisje bevatten. Op deze manier heb je dus als het ware drie speeltoestellen in één, waardoor jou kind zich ongetwijfeld vermaakt in de tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *