baby aan tafel eten Je baby betrekken bij de eetmomenten aan tafel

Er komt een moment waarop jij je kindje graag wil betrekken bij de eetmomenten die jullie aan tafel hebben. Dit kan al direct na de geboorte zijn, maar vaak gebeurt het pas vanaf vier maanden. Je baby is dan ook wat langer wakker, waardoor de kans groter is dat hij wakker is op het moment dat jullie gaan eten. Maar hoe doe je dat dan, je baby betrekken bij die eetmomenten?

Kinderstoel met Maxi-Cosi inzet

Er zijn verschillende kinderstoelen verkrijgbaar waar je een soort Maxi-Cosi op kan klikken. Op die manier kan je kindje bij jullie aan tafel aanwezig zijn als jullie gaan eten. Uiteraard kun je dit ook doen door de Maxi-Cosi op tafel te zetten, of vast te klikken aan de kinderwagen en deze naast je neer te zetten. Wil je dit niet, dan kun je er ook voor kiezen je kindje in de box te leggen, echter staat deze vaak niet bij de eettafel, waardoor hij er nog niet volledig bij zit.

Je baby in de draagzak

Sommige moeders vinden het ook fijn hun baby in de draagzak te hebben. Tegenwoordig zijn er zelfs shirts verkrijgbaar met een buidel, waar je baby dan in kan liggen. Op deze manier is je kindje bij je tijdens het eten. Dit is vooral fijn als je kindje tijdens het avondeten vaak zijn huiluurtje heeft. Op deze manier ligt hij gewoon bij mama en kun jij toch ook gewoon eten.

Denk er wel om dat je bij het avondeten uitkijkt dat er geen heet voedsel op je kindje valt. Je zou dan iets schuin moeten gaan zitten om een hap te nemen, of het hoofd van je kindje moeten beschermen met je andere hand.

Wanneer je kindje ouder is

Op het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten kan hij ook in de kinderstoel. Hier zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende modellen voor te vinden. Wil je niet gaan voor een grote en lompe kinderstoel? Dan kun je er ook voor kiezen een stoel aan te schaffen die je aan de tafel bevestigt. Een andere optie is om een kinderstoel aan te schaffen die je aan de gewone eetkamerstoel bevestigt. Wel is het hierbij uiteraard belangrijk dat je stoel daar geschikt voor is. Kijk dit dan ook altijd eerst goed na voordat je je kindje erin zet. Heb je bijvoorbeeld stoelen met een ronde rugleuning, dan is de kans aanwezig dat de kinderstoel hier niet goed op geplaatst kan worden. het beste kun je kiezen voor stoelen met een rechte leuning en een normaal zitvlak. Er zijn veel verschillende stoelen verkrijgbaar, dus er zit er ook altijd één tussen die jouw smaak is en geschikt is voor een kinderstoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.