babynaam kiezen Waar op letten bij het uitkiezen van babynamen?

Tijdens je zwangerschap zijn er veel dingen die geregeld moeten worden voor de komst van je kleintje. Natuurlijk moet de babykamer in orde zijn, heb je regelmatig afspraken bij de verloskundige of gynaecoloog en moet de kinderwagen, Maxi-Cosi en de box aangeschaft worden. Maar daarnaast zijn er nog een aantal dingen die geregeld moeten worden voordat je kleine geboren wordt, zoals het uitkiezen van de babynaam.

Waar begin je?

Babynamen uitkiezen doe je niet zo maar, hier denk je vaak heel goed over na. Is het je eerste kindje, dan hoef je nog geen rekening te houden met de namen van andere kinderen maar als je al meerdere kinderen hebt wordt dit lastiger. Misschien wil je graag dat de namen dezelfde klanken hebben, met dezelfde letter beginnen of evenveel letters bevatten. Ook kan het goed zo zijn dat jouw meisje meerdere babynamen toegewezen krijgt. In dat geval wil je waarschijnlijk dat ze goed bij elkaar passen, en dus moet je op zoek gaan naar een naam die past bij de overige namen.

Namen bedenken voor een twee- of drieling

Ben je in verwachting van een tweeling of zelfs een drieling? Dan komt er waarschijnlijk veel op je af. Niet alleen moet je qua uitzet en meubels rekening houden met twee of drie baby’s, maar je moet ook meisjesnamen gaan bedenken voor meerdere kinderen tegelijk. Vaak is het zo dat de namen van twee- of drielingen op elkaar afgestemd zijn en bij elkaar passen. Dit kun je doen door de namen met dezelfde letter te laten beginnen of ervoor te zorgen dat de namen even lang zijn.

Heb je een voorkeur voor bepaalde beginletters of het aantal letters? Dan is het goed hierop te gaan zoeken. Ook kun je zoeken op de betekenis of de oorsprong, wat vooral handig is wanneer je bijvoorbeeld een Christelijke of juist Arabische naam wilt voor je dochters.

Ga je familieleden en kennissen na

Iedereen heeft wel bepaalde namen die hij of zij niet mooi vindt, of waar een bepaalde herinnering aan vast zit. Ben je bijvoorbeeld altijd gepest door iemand die Sara heet, dan is de kans groot dat jij je dochter niet zo gaat noemen. Heb je een mooie naam gevonden, ga dan altijd bij jezelf na of die naam in jouw herinneringen niet gekoppeld is aan iemand waar je helemaal niet aan herinnert wilt worden.

Ook doe je er goed aan je familieleden en eventuele familienamen na te gaan. Is er bijvoorbeeld een doopnaam die vaak voorkomt in je familie, of heeft je familie veel jonge kinderen? Kijk deze namen na, ook van de familieleden die je amper spreekt. Het laatste wat je wilt is dat er tijdens het kraambezoek wordt gezegd dat de naam van jouw pasgeboren dochter hetzelfde is als die van de dochter van je achterneef.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.