kind blij met cadeau Zo kies je dé leukste cadeau’s voor 4 jarigen

Wanneer je kind bijna jarig is wil je hem of haar blij maken met een super leuk cadeau. Maar wat is leuk om te geven en hoe kom je erachter wat voor een lange tijd leuk blijft. Er is super veel speelgoed te koop, van duur tot goedkoop van leerzaam tot vermaak hoe maak je die keuze en hoe weet je dat je kleuter hier helemaal door het dolle mee gaat? 

Voordat je kijkt naar een cadeau kun je goed kijken naar het belevings- en ontwikkelingsniveau is, want dit verandert super snel. Wanneer je kleuter op school is leert hij super veel nieuwe dingen, vaardigheden en er ontwikkelen nieuwe interesses. Kies voor speelgoed dat dus goed aansluit bij het kind en bij zijn ontwikkeling. Kleuters zijn erg leergierig en vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Dit geldt niet alleen thuis maar ook bijvoorbeeld met buitenspelen op school. Daarnaast zijn kinderen erg ontwikkeld in het spelen van rollenspellen en fantasiespellen. Een kind gebruikt zijn fantasie om de wereld te leren te begrijpen en het kan hem stimuleren en uitdagen. 

Soorten speelgoed

  • Motorisch: speelgoed waar je kind actief mee bezig is, denk aan fietsen of skeeleren.
  • Cognitief: speelgoed dat het denkvermogen aanspreekt. 
  • Constructief: speelgoed waarmee je kunt bouwen, denk aan Knex en Lego.
  • Creatief: hierbij wordt de creativiteit aangesproken. Denk aan prentenboeken, tekenen, of kleuren. 
  • Sociaal: hiermee ontwikkeld je kleuter op sociaal vlak. Denk aan spelletjes met vrienden zoals: memory of Uno.

Cadeau kiezen

Kijk goed naar de interesses van het kind en wat hij leuk vind. Maak samen een verlanglijstje, kijk in een speelgoed gids en brochures en laat je kleuter uitknippen wat hij of zij graag wilt hebben. Wanneer je kleuter niet goed weet wat hij op z’n verlanglijstje wilt zetten kun je ervoor kiezen om naar een speelgoedwinkel te gaan en te kijken wat hij graag wilt hebben. 

Leerzame cadeaus en uitjes

Naast speelgoed kun je er ook voor kiezen om te kijken naar andere leuke en leerzame cadeaus. Denk aan een kinderboeken abonnement of puzzel. Hiermee leer hij op een leuke manier lezen en is elk boek een verrassing. Zo leert hij zijn eigen interesses kennen en weet hij wat in de toekomst leuk is om te doen of te vragen voor zijn verjaardag. 

Daarnaast kun je kijken naar een uitje als naar de bios, dierentuin, show of musea. Dit kun je presenteren door een kaartje te maken met de activiteiten er op en te vertellen waar je heen gaat. 

Hoeveel cadeaus moet je geven?

Hoeveel cadeaus je uiteindelijk geeft moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Het is wel goed om te weten dat je kind al snel genoeg speelgoed heeft. Het is zelfs zo dat de kinderen die veel speelgoed hebben minder goed geconcentreerd kan spelen dan de kinderen met minder speelgoed. Het is dus niet nodig om je kleuter een berg met speelgoed te geven, maar een paar leuke, leerzame dingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *