babykamer Werk maken van de babykamer? Wij helpen je op weg

Wanneer er een baby op komst is, betekent dit dat een van de mooiste en spannendste tijden van jullie leven aanbreekt. Een tijd waaraan je als het goed is ook ontzettend veel plezier beleeft. Dat begint al in een vroeg stadium. Je moet namelijk allerlei zaken gaan regelen. De babykamer, bijvoorbeeld. Want wat is er nu leuker dan de babykamer in te gaan richten in afwachting van de komst van de kleine? Je wilt natuurlijk zorgen voor een babykamer waar je trots op kunt zijn. Maar ook eentje waarin je kleintje heerlijk kan slapen en veilig opgroeit. Hoe doe je dat nu? Wij zijn er om je te helpen. In deze blog lopen we langs een aantal belangrijke elementen van de babykamer.

Wat is belangrijk voor de babykamer?

Wat is belangrijk voor de babykamer? Dat is natuurlijk een beetje per stel verschillend. Maar het belangrijkste is om in de eerste plaats te redeneren vanuit je kindje. Wat heeft hij/zij nodig? De verleiding is vaak groot om van alles en nog wat aan te schaffen. Maar het belangrijkste is dat je kindje zich fijn voelt in de kamer. Dus: combineer het nuttige met het aangename. Hoe doe je dit? Je begint natuurlijk met het bedje. In eerste instantie slaapt je baby in de wieg. Waarschijnlijk bij jullie op de kamer. Maar vanaf het moment dat je baby op de eigen kamer gaat slapen, is een goede slaap belangrijk. Zorg voor een rustig hoekje met de juiste prikkels. Het bedje moet de juiste beschutting bieden en op een prettige plek staan.

Daarna ga je natuurlijk door met de verdere indeling. Daarmee kun je als ouders heerlijk losgaan. Er is niets leukers dan dat. Schattige versiering aan de muur, leuke commodes, speelgoed, vrolijke kleuren, knuffels…. Volg gewoon je hart en kies voor de spullen die bij jullie passen.

Hoe bepaal je de stijl?

Hoe bepaal je nu wat bij jullie past? Onze tip is: doe vooral veel inspiratie op. Je weet waarschijnlijk al heel goed wat je wel en niet mooi vindt. Probeer daarin te zorgen voor eenheid. Neem rustig de tijd om te kijken naar inspirerende voorbeelden. Platforms als Instagram en Pinterest zijn daarvoor natuurlijk perfect geschikt.

Een belangrijk element: de vloer

Wanneer het gaat over de babykamer, gaat het al vaak over de leukste accessoires en decoraties. Dat is begrijpelijk. Maar het is ook belangrijk om te beginnen met de juiste basis. Wat te denken van de vloer? Wat voor vloer kies je? Ook daarbij laat jij je natuurlijk leiden door wat je mooi vindt. Ook het budget kan natuurlijk een rol spelen. Denk ook praktisch na. Het helpt wanneer een babykamer goed en eenvoudig is schoon te maken. Bovendien zal je baby op een gegeven moment gaan kruipen, lopen en spelen en dan wil je natuurlijk wel een vloer die hiertegen bestand is. PVC vloeren zijn dan uitermate geschikt.

Zorg voor goede verduistering

Baby’s slapen veel. En makkelijk. Maar op een gegeven moment wordt dat steeds moeilijker. Naarmate zij ouder worden, zullen zij steeds meer behoefte krijgen aan een goede verduisterde kamer. Kies daarom bijvoorbeeld voor rolgordijnen. Met een rolgordijn op maat ben je verzekerd van een optimale verduistering en een mooie uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *